Office Climate Solutions, multi-inzetbaar op vlak van projecten.

Onlangs heeft OCS de eerste fase afgerond van de installatie voor de kantoren van een aardappelverwerkend bedrijf te Meulebeke.
In de zoektocht naar een partner om de ventilatie in het gebouw uit te voeren, kwamen ze bij OCS terecht.


De klant stelde ons de vraag om verschillende ruimtes in hun gebouw te ventileren.
Zowel de kantoorruimtes, als de vergaderzalen worden geventileerd. Ook de sanitaire ruimtes en de kleedruimtes worden optimaal geventileerd.
Voor alle ruimtes een goede verluchting te geven, heeft onze ingenieur gekozen voor 2 toestellen van Lemmens met telkens 800m³ afvoer & toevoer.
1 toestel zal het gelijkvloers bedienen en 1 toestel zorgt voor alle ventilatie op de verdieping van het gebouw. Er is gekozen voor 2 toestellen omdat het zo mogelijk is om beide verdiepingen apart te bedienen.
Beide toestellen komen in de technische ruimte op het tweede verdiep.

De afvoer & toevoer van beide toestellen verloopt via een rond kanaal met een diameter van 355mm.
Elk toestel ik ook aangesloten op ronde kanalen met een diameter van 250mm.

De ronde kanalen die de ruimtes verbinden & waar de ventielen op geplaatst worden, hebben diameters tussen 160mm & 200 mm. Deze plaatsen wij in de eerste fase van de werken bij de klant.
Alle ronde kanalen verlopen in het gebouw via valse plafonds. Op deze manier worden de kanalen proper weggewerkt. Voor deze opdracht werd exclusief met ronde kanalen gewerkt, omdat dankzij de valse plafonds hier ruimte genoeg voorzien is.

De klant heeft in het gebouw gekozen om te werken met standaard ventielen. De diameters van deze ventielen liggen ook tussen 160mm & 200mm. Door het grote debiet die moet worden afgevoerd & toegevoerd, is gekozen voor dergelijke grotere ventielen.
Deze ventielen worden dan geplaatst in de tweede fase van de werken. In deze fase plaatsen wij dan ook de ventilatoren in de technische ruimte.

Heeft u zelf een boeiend werk waarvoor u graag eens een offerte zou ontvangen?
Wil u graag meer werken van ons zien?
Geef ons gerust een seintje via info@office-climate-solutions.be of op het nummer 051-67.02.01

Ook voor extra informatie omtrent ventilatie in het algemeen mag u steeds contact opnemen met ons. Wij helpen u graag verder.