Office Climate Solutions, van alle markten thuis.

Als installateur ventilatie, gaat OCS geen uitdaging uit de weg.
Wij kregen de kans om de ventilatie te verzorgen in de nieuwe gebouwen van het kantoormaterialenbedrijf Inofec.
Mede dankzij de vlotte samenwerking met GC architecten & MC Bouw, zijn wij er in geslaagd om een mooi werk af te leveren.



Einde 2018 verhuist Inofec naar een nieuwe locatie in Tielt. Het voormalige bouwcentrum op die locatie, hebben zij verbouwd tot een prachtig kantoorgebouw & een schitterende showroom.

In de showroom hebben zij geopteerd voor een industriële look. Iets waar wij ons volledig kunnen in vinden. Alle plafonds in de showroom zijn zwart gelakte metalen platen, vandaar hebben onze ingenieurs dan ook het voorstel gedaan aan de klant om de ventilatoren en alle materialen zwart te lakken zodat deze mee opgaan in de ruimte.

Als materialen hebben onze ingenieurs gekozen voor de Cubus van Lemmens. Met behulp van een hoogwerker hebben onze monteurs deze ventilatoren op de plafonds van de showroom geïnstalleerd.
Twee geïnstalleerde ventilatiesystemen voeren samen ongeveer 5000 kubieke meters lucht per uur af. De overige twee ventilatietoestellen zorgen vervolgens voor ongeveer 5000 kubieke meters lucht per uur aan toevoer.


In de bureauruimte is gekozen voor 2 verschillende systemen. Hier is zowel als toevoer van verse lucht als afvoer van vuile lucht voorzien. Daarom werken wij met een Clima 800 toestel en een Zehnder Comfo Q toestel. In de kantoren gebruikten we standaard gegalvaniseerde kanalen en standaard ventielen.


Alle dakdoorvoeren werden, in samenwerking met de dakwerker, door het bestaande dak gemaakt. Er werd gekozen voor de beste oplossing en deze bleek hier om in de bestaande metalen plaat een rubberen dichting in te werken, zodat wij een waterdicht systeem kunnen garanderen aan onze klant.

Vanuit Office Climate Solutions zijn wij dan ook erg tevreden van deze samenwerkingen.